Vizz Turizm, Konsolosluklar Ve Sizin Aranızda Bir Aracı Kurumdur. Bu Sebeple Vize Garantisi Vermez. Vermiş Olduğunuz Yanlış Beyan Veya Eksik Evrak Nedeniyle Reddedilen Vizelerden Vizz Turizm Sorumlu Değildir.

Yakın tarihte Yunanistan Konsolosluğuna Retina taraması ve Parmak izi vermemiş olan kişiler, Yunanistan konsolosluğuna bizzat müraacat edeceklerdir. Bilgi için acentamızı arayabilirsiniz.

AYRICA KONSOLOSLUKLAR VE ELÇİLİKLER, AŞAĞIDA YAZILI EVRAKLAR HARİCİNDE EK BELGE TALEP EDEBİLİRLER.

İstanbul Görev Bölgesi: Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak.
İzmir Görev Bölgesi: Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.
Edirne Görev Bölgesi: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ.
Ankara Görev Bölgesi: Diğer tüm şehirler.

KAPIDA VİZE ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • İmzalı Yunanistan Vize Başvuru Formu ( Burdaki linkten indirebilirsiniz)
  • Pasaport fotokopisi
  • Kimlik fotokopisi
  • 1 adet biyometrik vesikalık fotoğraf
  • Otel ve Feribot rezervasyonu. (Ofisimizden temin edebilirsiniz)
  • Kapı Vizesi Ücreti Kişi Başı 55€’dur

İŞVEREN - YUNANİSTAN VİZE BAŞVURUSU

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi ( Bankada hesabınız varsa son 3 aylık banka harekatı dökümü )
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Rezervasyonları, Uçak veya Gemi Biletleri
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan’daki Firmadan Davetiye( Yunanistan’dan gönderilen davetiyenin/iş gezisiyle ilgili yazı/fuar davetiyesi veya fuar giriş kartı vb. elinizde olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Nüfus Müdürlüğünden İkametgah
  • Pasoport ve Nüfus Cüzdanı Fotokopileri ( Eşi ile gidecek olanların Evlilik Cüzdanı fotokopileri )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

ÇALIŞAN - YUNANİSTAN VİZE BAŞVURUSU

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan Konsolosluğuna hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi ( bankada hesabınız varsa son 3 aylık banka harekatı dökümü )
  • Turistik gidenlerden otel rezervasyonları, uçak veya gemi biletleri.
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan’daki Firmadan Davetiye (Yunanistan’dan gönderilen davetiyenin/iş ile ilgili yazı/fuar davetiyesi veya fuar giriş kartı vb.elinizde olması gerekmektedir)
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Nüfus Müdürlüğünden İkametgağ
  • Nüfüs Cüzdanı ve Pasoport Fotokopileri ( Eşi ile gidecek olanların Evlilik Cüzdanı fotokopileri )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

ÖĞRENCİ - YUNANİSTAN VİZE BAŞVURUSU

  • Yunanistan Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • Mezun Olanların Diploma Fotokopileri.
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yunanistan’a seyahat edebilmesi için muvafakatname
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Adet Biometrik Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)
  • Pasoport ve Nüfus Cüzdanı Fotokopileri
  • Nüfus Müdürlüğünden İkametgah
  • Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Yunanistan vizesi varsa fotokopileri

EMEKLİ - YUNANİSTAN VİZE BAŞVURUSU

  • Yunanistan Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • Emekli Maaşının alındığı bankadan son 3 aylık banka harekatı dökümü,
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ( Eşi ile gidecek olanlar için Evlilik Cüzdanı Fotokopisi )
  • Nüfüs Müdürlüğünden İkametgah
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

EV HANIMI - YUNANİSTAN VİZE BAŞVURUSU

  • Yunanistan Konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi ( Bankada hesabı varsa son 3 aylık banka harekatı dökümü )
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Adet Biometrik Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasoport ve Nüfus Cüzdanı Fotokopileri ( Eşi ile gidecekse Evlilik Cüzdanı fotokopisi )
  • Nüfus Müdürlüğünden İkametgah
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Yunanistan vizesi varsa fotokopileri

Pasaport Çeşitleri ve Bilgileri

Umuma Mahsus Pasaportlar ( Hızlı vize imkanı bulunmaktadır. )

Tek girişli 15 günlük Yunanistan vizesi ( bu sadece 6 Yunanistan ‘ın Rodos, Kos, Samos, Midilli ve Sakız adalarını kapsamaktadır. Bu vize SCHENGEN VİZESİ değildir.

Bu adalar dışında bu vize kullanılamaz. ) için tek yapmanız gereken gerekli evrakların seyahat tarihinden en az 7 gün önce Vızz Turizm ofisine ulaştırılması gerekmektedir.

Bu vize Türkiye, Rusya ve Ukrayna vatandaşları için geçerlidir.

Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.

Hususi Pasaportlar ( Vizesiz seyahat imkanı bulunmaktadır. )

YEŞİL PASAPORT SAHİBİ TÜRK VATANDAŞLARINA YUNANİSTANI ZİYARETLERİNDE VİZE GEREKMEMEKTEDİR.

Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz.

Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir.

Büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir.

Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir.

Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür.

Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.

 Hizmet Pasaportları

Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Özel İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir.

Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.

Diplomatik Pasaportlar

Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir.

Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir.

 Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.

KAYBOLAN PASAPORTLAR

Alınan pasaportun kaybolması halinde vakit geçirilmeden mahallin polismakamlarına müracaat edilmesi gerekmektedir. Böylece kaybolan pasaportun, ilgisiz ve kötü niyetli kişilerce kullanımının önüne geçilmesi amacıyla hudut kapılarımızda bulunan bilgisayarlara kaydedilmesi sağlanacaktır. Kayıp pasaport için müracaat edilmemesi halinde ise, pasaport ilgisiz ve kötü niyetli kişilerce kullanılırken yakalandığında pasaportun gerçek sahibi de adli işleme konu olacaktır.

PASAPORT YERİNE GEÇEN BELGELER

  • Pasavan
  • İdari Mektup
  • Gemiadamı Cüzdanı
  • Uçak Mürettebatı Belgesi
  • Demiryolu Personeli Kimlik Belgesi
  • Hudut Geçiş Belgesi
  • Seyahat Belgesi
  • Mültecilere Mahsus Seyahat Belgesi

YUNANİSTAN CUMHURİYETİ İZMİR BAŞKONSOLOSLUĞU
Kançılarya / Elçilik: Atatürk Caddesi, No: 366/1, Alsancak 35220, İzmir

grgencon.smy@mfa.gr – www.mfa.gr/izmir